Visie

Dierenkliniek Het Hart van Zuid is een kwaliteitskliniek met zorg voor uw dier.

Onze kwaliteit is:

Een zo aangenaam mogelijk dierenartsenbezoek voor u en uw dier

Wij vinden het belangrijk dat het bezoek aan onze dierenkliniek voor het dier (en daarmee natuurlijk ook voor u), zo aangenaam mogelijk is.

Dit bereiken wij door rustig de tijd te nemen om het dier aan de spreekkamer te laten wennen. Dan kunnen wij uw dier eens rustig observeren en met u een en ander doorspreken.

Ook gebruiken wij zo min mogelijk dwangmiddelen om uw dier te onderzoeken, vaak blijkt dit helemaal niet nodig te zijn als het dier eerst even rustig kan rond kijken.

We werken op afspraak zodat u niet lang hoeft te wachten en uw dier niet gestresseerd raakt van allerlei andere (zieke) dieren in de wachtkamer.

Persoonlijke benadering

Ons team vindt naast de lichamelijke toestand van uw dier het gedrag en welbevinden van uw dier van belang. Dit zullen we altijd meenemen in ons behandelplan. Deze zorgvuldige aanpak, in afstemming met u, leidt vaak tot goede resultaten. Ieder dier en elke situatie is anders!

Goede begeleiding: heldere uitleg en inzicht bij (moeilijke) keuzes

‘Keep it simple, make it fun’

Waarschijnlijk heeft u een huisdier voor uw plezier en om uw dier een mooi leven te bieden. Als uw dier ziek wordt krijgt u te maken met de vele mogelijkheden die de diergeneeskunde tegenwoordig te bieden heeft (chemotherapie, CT scans, bloedtransfusie etc.). Dit is natuurlijk geweldig! Het betekent dat we steeds meer ziektes goed kunnen behandelen.

Tegelijkertijd is deze situatie voor veel eigenaren verwarrend. Hoe ver gaat u? Vindt het dier al die diergeneeskunde wel zo prettig? Wanneer is de kwaliteit van leven voor mijn dier niet meer goed? Wij zijn er om u te helpen om door al deze ‘bomen’ het ‘bos’ te blijven zien. Wij vinden communicatie erg belangrijk en zullen daar ook de tijd voor nemen. 

De beste diergeneeskundige zorg voor uw dier

De dierenartsen en assistentes houden zich goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde. Hiervoor volgen wij nascholingen, zijn wij geabonneerd op allerlei vakliteratuur en houden wij contact met collega’s middels een forum op internationaal niveau.

Binnen de kliniek werken wij met richtlijnen, die regelmatig worden bijgesteld.

Goed georganiseerde kliniek, waarbij klantvriendelijkheid en service vanzelfsprekend is

Onze kliniek kenmerkt zich door een open structuur. Dit ziet u terug in het pand: erg licht, veel glas en daardoor een transparante werkomgeving. En ook in onze benadering van u en uw dier.

Een belangrijk onderdeel van onze service is het geven van goede voorlichting.
Voorbeelden hiervan zijn:

Aanschafadviezen
Als u overweegt een dier aan te schaffen, kunt u bij ons terecht voor een aanschafadvies. Vragen die hier regelmatig aan bod komen zijn: ‘Welk honden-/kattenras past bij mij? Wat is een geschikt dier voor mijn kinderen? Is mijn kat eenzaam als ik veel werk, moet ik er een andere kat bij nemen?’

Graag denken wij met u mee wat in uw situatie het beste past.

Reizen met dieren
Mocht u met uw dier naar het buitenland gaan, kunnen wij u informeren over welke vaccinaties nodig zijn voor uw dier en aan welke regels u moet voldoen voor het betreffende land. De dierenartsen zijn geregistreerd om deze officiële documenten te mogen invullen.

Begeleiding van puppy’s en kittens
Tijdens het puppy-/kittenconsult wordt uitgebreid aandacht besteed aan opvoeden, voeding, parasieten, vaccinaties en alle belangrijke weetjes voor het houden van een jong huisdier.

Aandacht voor de senior
Ook de senior krijgt wat extra aandacht op specifieke punten.
Oud zijn is geen ziekte! Wel zijn oudere dieren gevoeliger om ziek te worden. Dus als uw dier meer gaat braken, minder gaat eten, veel gaat drinken, plots niets meer ziet of lastiger beweegt is het belangrijk om uit te zoeken of dit veroorzaakt wordt door een ziekte. Vaak knapt het dier na behandeling enorm op!

Dierenartsen en assistentes met hart voor het vak

Vaak horen we dat eigenaren erg tevreden zijn over ons service niveau. Persoonlijke betrokkenheid bij u en uw dier, extra zorg waar nodig en kwalitatief hoogwaardige diergeneeskunde vinden wij vanzelfsprekend en het maakt ons vak het mooiste vak van de wereld!

Reacties zijn gesloten.