Buitenland

Invoereisen
Steeds meer mensen nemen hun huisdier(en) mee op vakantie. Wanneer u met uw hond of kat op vakantie gaat gelden er vaak regels wat betreft vaccinaties, chippen en een Europees Paspoort. Afhankelijk van het land waar u naar toe gaat gelden er verschillende eisen. Wij adviseren u tijdig contact op te nemen met ons zodat wij u kunnen helpen alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.licg.nl/x0/

Let op! Invoereisen zijn aan veranderingen onderhevig, wij raden u aan om ook altijd zelf contact op te nemen met de ambassade van het betreffende land.

Bescherming tegen ‘buitenlandziektes’
Wij adviseren een goede tekenbestrijding voor de landen ten zuiden van Nederland, omdat daar teken voorkomen die ernstige ziektes overbrengen (Babesia, Ehrlichia). Ook kan uw dier besmet worden met hartworm (overgebracht door muggen) en Leishmania (overgebracht door zandvliegjes in het Middellandse Zeegebied). Gelukkig zijn er goede producten om te voorkomen dat uw dier ziek wordt, vraag ruim voor vertrek wat er nodig is voor het gebied waar u heengaat, dan helpen wij u graag!!

Reacties zijn gesloten.