Voeding

Kittens drinken de eerste 3-4 weken van hun leven moedermelk. Daarna beginnen ze ook belangstelling te krijgen voor andere voeding. Er kan vanaf dan begonnen worden met 2-3 keer per dag wat blikvoer, harde brokjes of wat geweekte brokjes. Zet steeds meer voor ze klaar zodat ze op een leeftijd van 6-8 weken helemaal zelfstandig eten. Wij hebben speciale kittenvoedingen met extra energie en eiwitten, wat belangrijk is voor de groei.

Het is handig om de kat al op jonge leeftijd aan verschillende smaken eten te laten wennen. Een kat is namelijk kieskeurig en laat zich op oudere leeftijd vaak niet zomaar een ander voer voorzetten.

De hoeveelheid voer per dag staat meestal op de verpakking aangegeven. Als de kat te zwaar is geef dan de hoeveelheid voer voor het streefgewicht.

Een uitgebalanceerde kattenvoeding zorgt ervoor dat de kat alle benodigde voedingsstoffen in de juiste verhouding krijgt. Alleen vlees of vis geven kan leiden tot tekorten.

Vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar is een seniorenvoeding aan te raden.

Verder hebben we speciale diëten als uw kat medische problemen heeft.  Zo kan bij huid- of diarreeklachten een aangepast voer verbetering geven. Katten met blaas- of nierproblemen kunnen beter een aangepast voer krijgen.

Ook voor katten met overgewicht hebben we een voeding waar minder energie in zit. Dit voer geeft wel een goede maagvulling, zodat de kat niet steeds trek heeft.

 

Reacties zijn gesloten.