Gewicht

De hoeveelheid voeding die een volwassen hond nodig heeft is afhankelijk van de activiteit (is het een actieve of een rustige hond), de hoeveelheid dagelijkse beweging en de leefomgeving (bv. boerderij, flat). Omdat er erg veel voersoorten te koop zijn, is het moeilijk om precies aan te geven hoeveel gram de hond per dag nodig heeft. Meestal staat dit op de verpakking van het betreffende merk.

Als een hond teveel eet en/of te weinig beweegt kan de hond dik worden. Ook kan hij zwaarder worden doordat de schildklier te traag werkt. Regelmatig wegen is dus van belang. Om te bepalen of de hond te dik is wordt met de vlakke hand de ribben gevoeld: deze moeten duidelijk te voelen zijn.

Na sterilisatie of castratie is het verstandig de hond 30% minder voer te geven dan voorheen, omdat door de hormoonverandering de hond sneller te zwaar kan worden. Als u vragen heeft over het gewicht van u hond helpen wij u graag!

Hoe gevaarlijk is overgewicht?
Honden met overgewicht hebben een kortere levensverwachting dan hun slanke soortgenoten. Daarnaast lopen zwaarlijvige honden meer risico op onder andere suikerziekte, gewrichtsaandoeningen  (artrose), vetgezwellen en verminderd uithoudingsvermogen. Als uw hond te zwaar is begeleiden wij u graag om hem te laten afvallen.

Reacties zijn gesloten.